Få ett nytt badrum med enkla medel

Du behöver inte lägga ut hutlösa summor på att renovera ditt badrum. Det finns mycket du kan göra själv för att känna som du faktiskt har gjort mycket mer än vad du har gjort och spenderat. Med små och enkla medel kan ditt badrum bli som nytt igen. Här får du lite tips om du ska renovera badrum stockholm.

Måla om
Om du inte har kakel i badrummet eller om du bara har kakel på vissa ställen, kan en ommålning göra susen, även i taket. Se till att använda våtrumsfärg på både väggar och tak. Har du ett betonggolv kan du också måla golvet men här är det viktigt att det görs rätt. Satsa på neutrala men spännande färger som beige, ockra, pastellgrått och ljusgult. Ljusare färger passar bättre i ett badrum men du kan också satsa på att göra taket lite mörkare för att få en mysigare känsla. Detta är speciellt trevligt om du har inbyggda spotlights i taket.

Sätt upp speglar
Speglar skapar rymd och vilket rum mår bäst av speglar om inte ditt badrum? Här vill du kunna se varje liten por i ditt ansikte, du vill kunna se dig i helfigur och kanske även ha några prydnadsspeglar som utgör pricken över i:et i badrummet.

Köp nya badrumsmöbler
En handdukshängare i form av en stege, korg av stål för att hänga i duschen, vagnar, badrumsskåp och hyllor – allt detta kan du köpa in billigt och fräscht för att få en helt ny känsla i ditt badrum. Det behöver alltså inte vara dyrt och krångligt att göra om i badrummet. Du kan även ta dina befintliga och måla om dem i nya färger. Ett perfekt och billigt sätt att skapa förvandling på nolltid.

Prydnadsföremål
Doftpinnar, vaser, statyer och kanske en fin fåtölj om du har plats – även de små detaljerna gör mycket till ett badrum. Det ska vara hemtrevligt med en känsla av lyx. Skapa gärna en spa-känsla med nya handdukar och rulla dem och lägg dem i en fin hög. Ställ ett doftljus och en spegel bredvid. Hitta fina tvålkoppar och tvålpumpar att ställa på tvättstället.

Renovera badrummet

Mer än så behövs inte. Se så att färger matchar och att texturer går hand i hand.

Ta in många offerter
Om du behöver hjälp med eldragning, rörinstallation och kakling måste du vanligtvis be om offerter från företag och fackmän. Men du ska inte ta första bästa. Samla in ett antal offerter och se vilken firma som erbjuder dig den bästa lösningen. Kolla upp dem så att de verkar vara det de lovar och så att du får ett seriöst företag. Fråga om det finns saker du kan göra själv, som att riva ut. Vissa moment går bra att göra själv medan andra faktiskt måste göras av fackman enligt lag.